Werkwijze

Home»Werkwijze

WERKWIJZE

Vloerisolatie – Onze werkwijze Milieubewust en duurzaam

Schematische voorstelling

 

Kruipruimtefolie (zie punt 8)

Afhankelijk van de omstandigheden beginnen we met het aanbrengen van  ‘HYGROFOIL’ (dampdicht) dan wel ‘MIOTEEN KR4’ (damp- en waterdicht) kruipruimtefolie. Vocht blijft zo in de bodem onder het folie waardoor rotting en stank door zuurstofgebrek uitblijven en tevens schimmel- en zwamgroei worden gestopt.

Plugbevestiging  (zie punt 7)

De kruipruimtefolie wordt gefixeerd door middel van een plugbevestiging.

 

Bodem (zie punt 9)

Voorafgaand aan het aanbrengen van het kruipruimtefolie wordt de bodem van de kruipruimte egaal en puinvrij gemaakt. Hierdoor maakt het folie direct en gelijkmatig contact met de bodem waardoor de isolerende werking ervan wordt geoptimaliseerd.

9

 

Vloerbevestiging (zie punt 1)

Zowel bij bevestiging onder een houten (links-onder) als onder een betonnen vloer (rechts-onder) worden de kussens voorzien van folieversteviger (rood) en onderling verbonden met tweezijdige tape (geel, zie punt 3).

Na bevestiging van ‘FLOOR\ISOL’ tegen de vloer, vullen de kussens zich met lucht. Het geringe materiaalgewicht draagt bij tot een minimaal gebruik van grondstoffen. De energie-inhoud is veruit de laagste in vergelijking tot andere isolaties.

 

Verbindingstape (zie punt 3)

Het kussen hangt nog uit: de definitieve vorm komt tot stand na verbinding met aangrenzende kussens d.m.v. tape (geel).

 

Kusseneinde (zie punt 4)

Ook het afhangende kusseneinde wordt dicht getaped (geel).

 

Leidingisolatie (zie punt 2 en 6)

Om het warmteverlies te minimaliseren worden de leidingen voorzien van een standaard leidingisolatie alvorens ze worden omwikkeld met een gemetalliseerde bandagefolie.

De kussens worden strak om de leidingen geplooid en dichtgetaped.

 

Ubbink renovatiekoker (zie punt 5)

Voor verbeterde ventilatie. De koker steekt uit aan de buitenzijde van de woning, direct boven het maaiveld, en wordt afgedekt met een muurrooster.